Panel lakások bejárati ajtóinak cseréje

MILYEN LEHETŐSÉGEINK VANNAK PANELLAKÁSUNK BEJÁRATI AJTAJÁNAK CSERÉJEKOR?

 

Nagyon fontos, hogy minden beltérre beépítésre kerülő bejárati ajtót kültéri kivitelben készítünk el.

A beltéri bejárati ajtók, melyek védve vannak az időjárás viszontagságaitól. Szükség esetén megfelelőek lennének panellakás bejárati ajtajának, hisz számottevő hőszigetelésre nincs szükség, azonban egy kültéri min. 68 mm vastagságban legyártott bejárati ajtó nemcsak hőszigetelés, hanem hangszigetelés, valamint a betörések ellen is fokozottabb védelmet nyújt.

Minden panellakásban beépítésre kerülő ajtó minimum 68 mm szerkezeti vastagságú borovifenyőből készül, melynek zárhatóságáról alapesetben 5 pontos biztonsági zár gondoskodik, melyek további zárszerkezetekkel is kiegészíthetőek, legyen szó belül ráfordítós zárról, hevederzárról, vagy betétműködtetésű zárszerkezetekről.

A panellakások bejárati ajtóinál is min. 2 soros gumi gondoskodik a tökéletes záródásról. Fontos ez a függőfolyosós panellakásoknál éppúgy, mint abban az esetben, ha a bejárati ajtó a felső szinttől védve, de kültéren helyezkedik el.
Valamint beltéren is, fokozva a bejárati ajtók láng-tömör záródását, védve lakásunkat a huzattól, zajtól, cigarettafüsttől, szemétledobók huzatától.

A panellakások ajtóit hasonlóan a kültérre kerülő ajtókhoz 3 rétegű kültéri felületkezeléssel látjuk el.
A színek lehetnek bármely lazúrrendszernek megfelelőek, tölgy, mahagóni, fenyő, dió, stb., vagy RAL színskála alapján fedőfestésűek.

Fa ajtók legyártásakor nem kell feltétlenül kész szabványméretű ajtókban gondolkodni, hisz méretbeli eltérések a panellakások ajtajainál is lehetnek.
A méretre készített ajtóknál sokkal szebben megoldható az ajtók külső és belső takarólécezése.

Ha olyan bejárati ajtó van, amely mellett villanyóra szekrény is van, dönthetünk a bejárati ajtó önálló cseréje, vagy az ajtóhoz illő villanyóraszekrény ajtó komplett cseréje mellett is.

Bejárati a ajtónak bármilyen forma választható. Panellakásokban legtöbbször valamilyen tömör, teljesen zárt bejárati ajtót kérnek, kis üvegfelülettel, amely lehet akár teljesen átlátszó és biztonsági, a legtöbb ajtó formája feldobható.

BIZTONSÁGI ZÁR

Bejárati ajtajaink zárszerkezete általában egy 5 pontos kilincsműködtetésű zár, mely igény szerint betétműködtetésű (kívül gombos) zárra cserélhető, illetve kiegészítő zárszerkezetekkel is felszerelhető.

BEJÁRATI AJTÓK CSERÉJE PANELLAKÁSBAN VASALT FÉMTOKOK MEGLÉTE ESETÉN

Elterjedt beltéri ajtótípus a XI. kerületben, kelenföldi panellakásokban. Több lakótelepen gondot okoz, hogy a bejárati ajtók, beltéri ajtók cseréjét, a panellel egy tömbbe osztott, vastok akadályozza meg.Ezeknek a vastokoknak a kibontásának a nehézsége megakadályozza a lakókat az ajtó cseréjében. Ilyen jellegű probléma esetében alkalmazhatóak olyan utólag szerelhető beltéri ajtók, melyek tokszerkezete megegyezik a fal vastagságával. A tok borítása pedig a normál utólag szerelhető ajtótoknál, így a falban maradó fémtokot teljes mértékben kitakarja. Ebben az esetben elmarad a tok kibontása, egyedül a tokban lévő pántok eltávolítása szükséges.

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.