Vintage ajtó, ablak

A vintage stílus igen gyorsan hódított teret hazánkban is. Főként a romantikus stílus, valamint a nosztalgikus, antik hatású bútorok és ékszerek kedvelői körében terjedt el.

Kimaradhatatlan részei a vintage stílusnak a természetes melegség árasztó fa bejárati-ajtó és beltéri ajtók és fa ablakok. A megfelelő forma és szín megválasztásával valódi vintage hangulatot teremthetünk. Legyen akár az üknagymama egyik régi komódja, egy kis csiszolás meg festék és a legtökéletesebb dekoráció lesz belőle. Ugyanez vonatkozik a régi edényekre, tányérokra, ha netán van egy-két porcelán szobrocska…annál jobb dekoráció nincs is.

Jellemzője és mi is az

De mi is tulajdonképpen? Maga a szó a borászok körében volt használatos, eredeti jelentése: szüret. A régi évjáratú, nemes borokat jellemezték ezzel a szakkifejezéssel. A divat világába később került, a 20-as és a 60-as évek között használt ruhák, berendezési tárgyak stílusát emelte ki a jelen korba. Jellemzőek finoman és az apró részletekig megmunkált berendezési tárgyak, valamint anyag tekintetében a csipke, a selyem, a szatén, a tüll, a bársony és a damaszt.

Vintage között is van különbség, nem is olyan kevés

Vintage és vintage között is van különbség. Van a francia Provence hangulat, mely fő díszítő színe a levendula, illetve a pasztell lila, de megtalálhatjuk még a melegebb sötétbarna és a pasztellesebb bézs színeket is. Az angol farm hangulat megteremtéséhez szintúgy pasztell színek dukálnak, de itt inkább a kék, a zöld és a rózsaszín pasztell árnyalatai kerülnek előtérbe.

Bármelyik színvilág áll hozzánk közelebb, egy vintage stílusban berendezett otthont nagy belmagasság, sok természetes fa anyag (legyen akár egy festett tetőgerenda szerkezet) nagy üvegfelületű fa ablakok és ajtók, esetlegesen teraszajtók jellemzik, minél közelebb hozva ezzel a természetet. Nálunk anyagban, színben, méretben, formában megtalálja az Ön szívéhez legközelebb álló fa ajtót vagy fa ablakot, szakértelmünkkel pedig segítünk hogy a kiválasztott nyílászárók hosszú éveken, évtizedeken át melengessék meg a szívét a szürke mindennapokban.

Ez a weboldal cookie-kat használ a tapasztalatok javítása érdekében.